Yamaha  F115 / F130

Cijena:kn
F115 / F130
F115 / F130F115 / F130F115 / F130F115 / F130F115 / F130F115 / F130F115 / F130F115 / F130

Opis

Zahvaljujući najnovijoj generaciji modela F115 i F130 laganog dizajna možete se opustiti i u potpunosti uživati u svom plovilu i spoznaji kako vas pokreće ekološki najprihvatljiviji i najelegantniji vanbrodski motor na svijetu.

Osim impresivnog inženjeringa – ovi 1.8 litreni, 16 ventilni, DOHC agregati sa 4 redna cilindra – odlikuju se mnogim elektro/tehničkim karakteristikama koje olakšavaju život poput kompatibilnosti s našim opcijskim digitalnim mrežnim sustavom (Digital Network System), Y-COP® sustavom protiv neovlaštene upotrebe i krađe te Power Trim & Tilt sustavom s Tilt limiter kao opcijom.

Učinkovitost provjerenih EFI sustava ubrizgavanja goriva te ostalih tehnologija sagorijevanja pružaju iznimnu pouzdanost ovim vrhunskim Yamaha vanbrodskim motorima.


1.832 ccm, 16 ventila, DOHC, 4 redna cilindra

S dva usisna i ispušna ventila na svakom cilindru – te s dvostrukim bregastim osovinama, pogonjene neovisno – učinkovitost usisa i ispuha se značajno povećava, optimizirajući upotrebu goriva prilikom izgaranja. TCI sustav paljenja osigurava lako pokretanje, dosljednost, duži životni vijek svijećice te pouzdanost.

Kompaktni i lagani

Svestrani F115 i F130 modeli imaju najbolji omjer snage i težine u klasi. Težinom od svega 173 kg, predstavlja idealan izbor za široki spektar upotrebe i raznih aktivnosti. Uglađene, snažne performanse te 4-taktna učinkovitost mogu udahnuti novi život starijim plovilima raznih vrsta i veličina.

Opcijski digitalni mrežni mjerači option - jasne i točne informacije

Modeli F115 i F130 su kompatibilni s Yamaha digitalnim mrežnim sustavom i mjeračima - kako bi se izvukao maksimalni potencijal iz vanbrodskih motora: višenamjenski tahometar prikazuje br/okr agregata, sate rada, kut trima, tlak ulja, lampice upozorenja, "Variable Trolling" sustav sa promjenjivim brojem okretaja - te mjerač nadzora i potrošnje goriva koji prikazuje potrošnju te količinu goriva u spremniku goriva.

"Variable Trolling" promjenjivi broj okretaja

Ugodan i pouzdan sustav koji je standardan na novim modelima F115 i F130. Jednostavno podesite i održavajte niske brojeve okretaja prilikom uplovljavanja i isplovljavanja iz luke .... (između 600 i 1000 okr/min) u razmacima od 50 okr/min, koristeći prekidač na tahometru - ili na ručici višenamjenske drške (samo za model F115). Sustav se automatski resetira prilikom pomicanja ručice gasa.

Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) sustav protiv neovlaštene upotrebe i krađe

Kod modela F115 i F130 dodatna sigurnost predstavlja standard. Imobilizacijski sustav "Yamaha Costumer Outboard Protection" (Y-COP) jednostavan je, lako se koristi i izuzetno je učinkovit - kompaktan i jednostavan daljinski upravljač zaključava i otključava vanbrodski motor pritiskom tipke. To sprječava neovlašteno korištenje Vašeg vanbrodskog motora i daje Vam dodatnu sigurnost kada ostavite svoje plovilo bez nadzora.

Jednostruki ventil gasa

F115 i F130 inovativan ventil gasa velikog promjera te novi dizajn usisne grane rade u suranji s 'mozgom' vanbrodskog motora, Yamaha obnovljenim ECM (Engine Control Module) modulom kako bi se povećala učinkovitost goriva – kao i bolji odaziv na gas i bolje ubrzanje u svim uvjetima plovidbe.

Modeli sa kontra rotacijom

Standardna instalacija s dva vanbrodska motora (oba propelera okreću se u smjeru kazaljke na satu) "vuče" plovilo u lijevu stranu što otežava upravljanje, posebno kod velikih brzina. Model F150 dostupan je s kontra-rotacijom propelera što Vam daje tzv. 'neutralno kormilo' i odličan nadzor nad plovilom.

35 ampera alternator

Poseban alternator osigurava dovoljno snage za pokretanje vanbrodskog motora – čak i nakon dužeg perioda plovidbe na niskim okretajima ili prilikom upotrebe više dodatne opreme.

Detalji

  • 1.832 ccm, 16 ventila, DOHC, 4 redna cilindra, 4 taktni agregat
  • Teži samo 174 kg - najbolji omjer snage i težine u klasi
  • EFI sustav - čist i učinkovit rad te pouzdanost
  • Najnovija generacija kapa – elegantan i kompaktan dizajn
  • Kompatibilnost s Yamaha digitalnim mrežnim mjeračima
  • "Variable Trolling" sustav promjenjivog broja okretaja – za opuštenu plovidbu
  • "Yamaha Customer Outboard Protection" (Y-COP) sustav protiv neovlaštene upotrebe i krađe
  • Alternator velike snage od 35A - dodatna snaga pokretanja
  • Jednocilindrični Power Trim & Tilt sustav te opcijski Tilt Limiter sustav
  • Sustav pogona u plitkoj vodi za plovidbu u blizini obale
  • TALON modeli propelera - smanjuju buku i vibracije
  • Dostupni modeli s kontra rotacijom propelera (F115)

Cijena

F115BETL

F115BETX

FL115BETX
F130AETL
F130AETX